Om Maria

Foto: Karin Linde @Don´t blink

Maria Löfberg föddes i Stenungsund 1968.
Började spela blockflöjt vid sju års ålder, orgel vid nio och piano vid tretton. Som ensambarn blev hon snart i besittning av ett rikt inre liv, och redan långt innan hon förstod vad musik var, skapade hon egen. När Maria blev varse, att musik kunde skrivas ner på noter, var komponerandet snart i full gång…
På gymnasiet valdes humanistisk linje med estetisk specialisering, musik, och efter gymnasiet blev det kyrkomusikstudier vid Geijerskolan i Ransäter.
De första arbetsplatserna var kantorstjänster i Värmlandsnäs och Karlskogas Söderkyrka, där Maria och Bengt gifte sig 1991.
Efter några års arbete som kantor, blev det vidare utbildning vid musikhögskolan i Göteborg, Högskolan för scen och musik, Artisten, som invigdes samma år som Maria började där 1993.

Efter avlagd examen, Master of Fine Arts in Church Music, 1997 startade yrkeslivet med organisttjänster i Tuve och Lerum.
Två barn kom till världen, Anna 2000 och Tobias 2003, och familjen flyttade till Halland år 2005, bara för att det var så fint där och för att det fanns möjlighet att där bygga hus och liv.
I tio år arbetade Maria i Morups församling, där bland annat Morups Musikdagar, en minifestival för nyskriven kyrkomusik och dess tonsättare, skapades och pågick under ett antal år.

2015 blev Maria organist i Falkenbergs församling, där hon varit sedan dess.

Falkenbergs kyrka